Beniarjó retrà homenatge a Vicent Vidal Miñana en la 39a edició del Premi de Poesia Senyoriu Ausiàs March

  • L’edició d’enguany ha comptat amb 63 originals. La programació inclou l’actuació de Llevant Ensemble, Pau Alabajos, una ruta pels espais d’Ausiàs March i un vermut literari en honor a Josep Piera

Beniarjó ha fet pública la programació cultural que s’ha organitzat entorn a la 39a edició del Premi de Poesia Senyoriu Ausiàs March. Del 5 al 14 d’abril, exposicions, xarrades i recitals ompliran una edició que també vol reconèixer la figura de Josep Piera. Des de l’organització han volgut destacar que el total d’obres presentades per a l’edició d’enguany han sigut 63: 28 originals provenen del País Valencià; 29, de Catalunya; 4, de Balears; i 2, d’Andalusia. La programació completa es pot consultar a senyoriudausiasmarch.com.

L’Ajuntament de Beniarjó ha volgut aprofitar la celebració del premi per a retre homenatge a un dels veïns més il·lustres, el dissenyador Vicent Vidal Miñana, amb una exposició que consistirà en una selecció d’obres i treballs realitzats per a Beniarjó, així com també bona part de les seues creacions, menys conegudes, realitzades durant els darrers anys. La inauguració tindrà lloc el proper divendres, 5 d’abril, a la Sala Municipal d’Exposicions, a les 20.00h. Els horaris de visita seran, de dilluns a divendres, de 18:00 a 20:30 h (i dissabtes: de 18:00 a 19:30h.). El primer cap de setmana conclourà amb una ruta i un concert: diumenge, 7 d’abril tindrà lloc la ruta «Beniarjó, poble d’Ausiàs March» (des de la Plaça Ausiàs March, a partir de les 12.00h), una visita guiada per a estudiants universitaris, inclosa dins la ruta literaria “LA SAFOR I ELS CLASSICS”, organitzada per Alexandre Bataller (Universitat de València) i que comptarà amb la presència de Josep Piera com a convidat en aquest itinerari pels llocs històrics de Beniarjó.

Finalment, l’Auditori Municipal acollirà a les 19.30h, el concert de Llevant Ensemble «Els sons de les meravelles». Amb aquest concert es ret un homenatge al gran poeta Vicent Andrés Estellés. Poeta proper, poeta del poble, poeta culte, quotidià i valencià, que ha mantés durant molts anys un fort lligam amb Beniarjó i el seu premi de poesia. L’espectacle posa música a una selecció de poesies estructurades en tres blocs temàtics, l’amargor, l’amor i el poble. Els músics han fet versions pròpies de músiques contemporànies de diversos estils, amb la veu de Ximo Vidal com a rapsode. El concert conclourà amb un poema inèdit d’Estellés que porta per títol “País Valencià”.

Dissabte 13 d’abril el Hall de l’Ajuntament acollirà, a les 12.00h, un vermut literari per a presentar l’edició de la “poesia completa” de Josep Piera, que comptarà, a més, amb un recital. Els coordinadors són Mª Josep Escrivà i Francesc Calafat

L’acte central dels premis, amb el lliurament tindrà lloc a l’Auditori Municipal, a les 19:30h. Intervindrà com a mantenidora Àngels Moreno. La gala d’enguany estarà acompanyada amb l’actuació del cantautor valencià Pau Alabajos.

Àngels Moreno naix a València en l’any 1993. Cursa estudis de medicina a la Universitat Rovira i Virgili. Durant tot aquest temps ha publicat els llibres de poesia ‘Clarobscur’ (Neopàtria, 2014, pròleg de Pere Bessó) i ‘Extrema al·legoria’ (Premi Literatura Breu de Mislata 2015, Ajuntament de Mislata). Ha obtingut també diversos premis de Poesia com Teodor Llorente de La Pobla de Vallbona 2016 pel recull “Surreal” i Premi Llegir 2015 de la Fundació Bromera per l’article “Anatomia dels espills”. Ha participat en la revista valenciana “Marxa Popular Fallera”, publica ressenyes literàries a la revista “El salt del llop” i a la columna El llibre de la setmana (Levante-EMV). Membre de l’AELC des de 2014. Ha participat en nombrosos actes literaris.

Pau Alabajos, cantautor valencià nascut a Torrent. Va començar la seua carrera artística cantant pels carrers de valència. En 2004 va publicar el seu primer treball discogràfic “futur en venda”, que va ser guardonat amb el Premi Ovidi Monllor 2006 a la millor lletra per “cançó explícita”. El 2008 edità el seu segon treball “Teoria del caos”, Premi Ovidi Monllor 2008 al millor disc de cançó d’autor. Premi Enderock 2008, Premi Muixeranga 2009…

Per a concloure esta edició, diumenge 14 d’abril, l’Auditori Municipal, a les 19:30h, El Grup Melodemodomies interpretarà Cants d’amor i de mort d’Ausiás March”, un espectale poètic-musical basat en poemes d’Ausiás March. Es tracta d’un recital de poesia i música en directe on es projectaran els dibuixos de Joan Castejón. El rapsoda és Tomás Llopís i la musica ha estat composta per Miquel Pérez Perelló. Aquest treball ha estat guardonat per la Generalitat Valenciana i per els premis culturals de la Fundació Dénia.

PROGRAMACIÓ PREMI AUSIÀS MARCH

DIVENDRES 5 D’ABRIL

Sala Municipal d’exposicions 20:00 h

INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ DE VICENT VIDAL MIÑANA

VICENT A CASA. Ens mostra una selecció d’obres i treballs realitzats per a Beniarjó, així com també bona part de les seues creacions, menys conegudes, realitzades durant els darrers anys.

Horaris de visita: de dilluns a divendres de 18:00 a 20:30 h

Dissabtes: de 18:00 a 19:30H.

DIUMENGE 7 D’ABRIL

Plaça Ausiàs March 12:00 h

GEOGRAFIES LITERÀRIES

BENIARJÓ, POBLE D’AUSIÀS MARCH. Visita guiada per a estudiants universitaris, inclosa dins la ruta literaria “LA SAFOR I ELS CLASSICS” organitzada per Alexandre Bataller (Universitat de València) i que contarà amb la presència de Josep Piera com a convidat en aquest itinerari pels llocs històrics de Beniarjó.

Auditori Municipal 19:30

LLEVANT ENSEMBLE

Els sons de les meravelles. Amb aquest concert retrem homenatge al gran poeta Vicent Andrés Estellés. Poeta proper, poeta del poble, poeta culte, quotidià i valencià, que ha mantés durant molts anys un fort lligam amb Beniarjó i el seu premi de poesia. L’espectacle posa música a una selecció de poesies estructurades en tres blocs temàtics, l’amargor, l’amor i el poble. Els músics han fet versions pròpies de músiques contemporànies de diversos estils, amb la veu de Ximo Vidal com a rapsode. El concert concloura amb un poema inèdit d’Estellés que porta per títol “País Valencià”.

DISSABTE 13 D’ABRIL

Hall Ajuntament 12:00h

VERMUT LITERARI. POESIA COMPLETA JOSEP PIERA.

TAULA REDONA I RECITAL. Presentació de l’edició “poesia completa” de Josep Piera, ED. Alfons el Magnanim.

Coordinadors recital: Mª Josep Escrivà i Francesc Calafat

Auditori Municipal 19:30 h

39é PREMI DE POESIA SENYORIU D’AUSIÀS MARCH

ACTE DE LLIURAMENT;

Acte on es lliurarà i presentarà l’obra guanyadora de la 39na. Edició del premi de poesia Senyoriu d’Ausiàs March.

Intervindrà com a mantenidora ÀNGELS MORENO.

La gala d’enguany estarà acompanyada amb l’actuació del cantautor valencià PAU ALABAJOS.

Àngels Moreno naix a València en l’any 1993. Cursa estudis de medicina a la Universitat Rovira i Virgili. Durant tot aquest temps ha publicat els llibres de poesia ‘Clarobscur’ (Neopàtria, 2014, pròleg de Pere Bessó) i ‘Extrema al·legoria’ (Premi Literatura Breu de Mislata 2015, Ajuntament de Mislata). Ha obtingut també diversos premis de Poesia com Teodor Llorente de La Pobla de Vallbona 2016 pel recull “Surreal” i Premi Llegir 2015 de la Fundació Bromera per l’article “Anatomia dels espills”. Ha participat en la revista valenciana “Marxa Popular Fallera”, publica ressenyes literàries a la revista “El salt del llop” i a la columna El llibre de la setmana (Levante-EMV). Membre de l’AELC des de 2014. Ha participat en nombrosos actes literaris.

Pau Alabajos, cantautor valencià nascut a Torrent. Va començar la seua carrera artística cantant pels carrers de valència. En 2004 va publicar el seu primer treball discogràfic “futur en venda”, que va ser guardonat amb el Premi Ovidi Monllor 2006 a la millor lletra per “Cançó explícita”. En 2008 edità el seu segon treball, “Teoria del caos”, Premi Ovidi Monllor 2008 al millor disc de cançó d’autor. Premi Enderock, 2008, Premi Muixeranga, 2009…

Durant aquests anys anat cantant les seues cançons per nombroses ciutats del nostre domini lingüístic així com també per diferents escenaris internacionals.

DIUMENGE 14 D’ABRIL

Auditori Municipal 19:30 h

GRUP MELODEMODOMIES

Cants d’amor i de mort d’Ausiás March” El grup Melodomies presenta un espectale poètic-musical basat en poemes d’Ausiás March. Es tracta d’un recital de poesia i música en directe on es projectaran els dibuixos de Joan Castejón. El rapsoda és Tomás Llopís i la musica ha estat composta per Miquel Pérez Perelló. Aquest treball ha estat guardonat per la Generalitat Valenciana i per els premis culturals de la Fundació Dénia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *