Yolanda Esteve Giner guanya el 37é Premi de Poesia Senyoriu d’Ausiàs March de Beniarjó, amb ‘Intercity’

– L’acte d’enguany ha comptat amb la novetat de la presentació de l’autora i l’obra guanyadora, ja impresa, que ha publicat l’Editorial 3i4.

L’auditori municipal de Beniarjó ha acollit dissabte 8 d’abril el lliurament de la 37a edició del Premi de poesia Senyoriu d’Ausiàs March de Beniarjó. Yolanda Esteve Giner ha estat la poeta guardonada, amb l’obra Intercity.

Yolanda Esteve Giner va nàixer al barri de Sant Andreu de Barcelona. És llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona i ha treballat sempre en l’àmbit de la gestió cultural. Actualment coordina el Festival Literari Tocats de Lletra de la ciutat de Manresa, on resideix des de fa 10 anys. Ha escrit i dirigit espectacles teatrals. Intercity és el seu segon recull de poemes després de Perifèries, Premi Poesia Creu Verda de Montblanc.

L’acte d’enguany ha comptat amb la novetat de la presentació de l’autora i l’obra guanyadora, ja impresa, que ha publicat l’Editorial 3i4. El mantenidor de l’acte ha estat Manel Marí, guanyador el 2003 amb l’obra Deshàbitat, i la presentació de l’obra ha anat a càrrec de la poeta olivera Àngels Gregori Parra.

Gregori ha explicat que “a Intercity ens trobem amb l’obra d’una autora que, com ja apuntava als versos del seu anterior llibre, Perifèries, troba una rara incomoditat en els extrems, en els marges, en aquelles localitzacions que li serveixen per establir, amb la ciutat, una mena de dialèctica. La poeta utilitza sovint motius urbans per configurar, d’alguna manera, una pròpia biografia”.

Han format part part del jurat de la present edició Teresa Pasqual, Ricard Garcia, Pau Sif, Joan Navarro i Josep Lluis Roig. Al certament d’enguany s’han presentat trenta-set obres; vint-i-cinc procedien del País Valencià (amb cinc obres de la Safor), dotze de Catalunya, quatre de les Illes Balears i una de Madrid. A ells, com a totes i tots els col·laboradors, la Regidoria de Cultura i d’Educació ha volgut agrair el treball i la dedicació. “Han fet que el Senyoriu d’Ausiàs March de Beniarjó avui continue essent considerat un dels millors premis de poesia i el seu nom és ben present dins i fora de la nostra àrea lingüística. Molts guardonats són destacats escriptors a la literatura catalana actual. Des del consistori, volem continuar treballant per donar més projecció al premi, amb un projecte cultural que vaja més enllà de la cita a l’abril”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *