Beniarjó rep 72 originals als premis de poesia Senyoriu d’Ausiàs March

-El veredicte es donarà a conèixer al llarg del mes d’abril d’enguany, durant la celebració del tradicional lliurament i la programació entorn al premi.

-La taula redona de diumenge es va obrir amb unes paraules de record pel poeta i company Manel Marí.

Diumenge de matí, en la presentació de la taula redona, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Beniarjó, Joan Francesc Simó, va donar a conèixer el nombre d’obres presentades per a la present edició del Premi de poesia Senyoriu d’Ausiàs March de Beniarjó. Setanta-dos han estat els originals presentats, segons ha explicat Simó, repartits d’arreu de l’àrea lingüística: 29, del País Valencià; 33, de Catalunya; 5 de les Illes Balears; i un de l’illa de Sardenya. Han arribat obres, a més, d’altres punts de la geografia espanyola. És, de fet, el major nombre de poemaris presentats mai. El veredicte es donarà a conèixer al llarg del mes d’abril d’enguany, durant la celebració del tradicional lliurament i la programació entorn al premi.

Enguany, va advertir la poeta Teresa Pascual, “la qualitat és molt alta, i no serà senzill”. Pascual és, també, membre del jurat del premi i, junt a Vicent Berenguer i Carles Miret, va participar en una taula redona diumenge a la població, per tal d’apropar-se a la incidència que el premi ha tingut en les trajectòries pròpies i de les escriptores i escriptors premiats al llarg de les edicions celebrades. “El premi ha servit, en moltes ocasions, per a donar a conèixer noves veus, per a impulsar; els darrers anys, però, el prestigi del premi anima a presentar-se a gent amb una obra consolidada al darrere”. Vicent Berenguer va revalorar “els pasos ferms que s’han donat des dels inicis: amb un jurat que ha estat a l’altura, i amb una nòmina d’escriptores i escriptors amb què construïm part de la nostra literatura, que ja formem part del nostre imaginari”. El poeta gandià Carles Miret, a més, va voler posar èmfasi “en el contrast entre les dimensions del municipi i del premi, molt ben considerat en el món de les lletres, cosolidat i amb un jurat que sempre li ha assegurat el prestigi”.

La taula redona es va obrir amb unes paraules de record pel poeta i company Manel Marí, que faltà esta mateixa setmana, i amb la lectura d’uns versos seus. Marí havia sigut guardonat el 2003, amb l’obra Deshàbitat i va ser el mantenidor en l’edició de 2017.

La taula redona era el tercer acte del cap de setmana, d’entre les activitats que serveixen per dinamitzar el premi de poesia en esta nova etapa, al llarg de tot l’any. Divendres passat es va inaugurar a la Sala d’Exposicions de Beniarjó l’exposició d’art “Pasqual Boqueta”, que es podrà visitar fins al 18 de febrer, en horari de visites de dilluns a dissabte, de 18h a 20.30h, i diumenge, de 12h a 14h. Dissabte, a més,va ser el torn de l’espectacle Marc Granell, de mà en mà”, amb l’actuació de Borja Penalba i Francesc Anyó, i la presència del poeta. Granell, molt vinculat al premi des dels inicis, va voler destacar els lligams que l’uneixen a Beniarjó i la importància del guardó.

Les activitats han estat patrocinades per l’àrea de Cultura de la Diputació de València i per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Beniarjó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *